Geld lenen met BKR melding

Indien jij als onkredietwaardig wordt geregistreerd kan dit flinke geldproblemen betekenen. Maar is geld lenen met BKR melding echt zo onmogelijk?

Geld lenen met BKR melding

Indien jij in het verleden een betalingsachterstand hebt opgelopen van minstens 2 maanden loop je het risico dat de schuldeiser hier een melding van maakt bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Vanaf dat moment heb jij een negatieve BKR registratie, wat lenen flink kan bemoeilijken. Veel bedrijven controleren namelijk eerst jouw kredietwaardigheid bij het BKR voordat zij krediet verstrekken. Dit wordt bijvoorbeeld ook gedaan door creditcardmaatschappijen. Het afsluiten van een krediet kan dus echt onmogelijk worden naar aanleiding van een dergelijke registratie. Bovendien blijft een BKR registratie wel 5 jaar staan nadat het moment dat jij schuldenvrij bent verklaard. Maar zijn er wel mogelijkheden om toch te kunnen lenen ondanks een BKR melding?

Toch geld lenen met BKR melding via internet?

De waarheid is dat leningaanbieders niet verplicht zijn jouw kredietwaardigheid te toetsen alvorens ze jou krediet verstrekken. Zij voeren deze kredietcontroles bij het BKR alleen uit om risico’s op wanbetaling te beperken. Omdat zij de keuze hebben of zij wel of niet BKR toetsen en deze controles veel tijd en moeite kosten, zijn er ook aanbieders die deze controles achterwege laten. De aanbieders die dit doen beperken de risico’s van de leningen vaak op een andere manier. Zo verstrekken de lening aanbieders op internet bijvoorbeeld enkel leningen van kleine bedragen. Het lenen van een klein bedrag op internet is daardoor vaak ondanks een BKR melding toch mogelijk. Om te bepalen bij welke aanbieders jij toch voor een lening in aanmerking kunt komen kun je het beste goed de voorwaarden doorlezen.

Voorwaarden bij geld lenen met BKR melding

Een BKR registratie is daarbij natuurlijk niet de enige voorwaarden. Er zijn veel regels omtrent krediet. De wettelijke bepalingen voor deze leningen vind je terug in de Wet Consumentenkrediet. Hierin is onder andere bepaald dat jij minstens 21 jaar oud moet zijn om krediet af te kunnen sluiten en dat jij altijd over een vast bedrag aan maandelijks inkomen moet beschikken. Bij veel aanbieders op internet valt ook een uitkering onder inkomen. Sommige bepalingen zijn wettelijk maar andere, zoals papierwerk en BKR controles, vaak niet. Zoek dus naar een aanbieder die gunstige voorwaarden hanteert zodat jij met jouw persoonlijke situatie toch een klein bedrag kunt lenen ondanks een BKR registratie.

Hoeveel geld lenen met BKR melding?

Om de risico’s te beperken is het vaak enkel mogelijk om via internet kleine bedragen te lenen. Onder een klein bedrag worden over het algemeen leningen tot zo’n 1000 euro verstrekt. Bijvoorbeeld een lening van 350 euro, 600 euro of 950 euro. Je kunt de hoogte van de leningen zelf bepalen en hoeft niet te communiceren naar de leningaanbieder waarvoor jij het geld wilt gebruiken. Het enige dat van belang is, is dat het jij het geld weer op tijd beschikbaar hebt om extra kosten te voorkomen.

Geld lenen met BKR melding is dus niet per se onmogelijk. Indien jij ook graag een klein bedrag zou lenen zonder veel voorwaarden kun je het beste de mogelijkheden bekijken bij online lening aanbieders!