Geld lenen zonder bankafschrift

Zoek jij informatie over geld lenen zonder bankafschrift? Lees dan dit artikel!

Geld lenen zonder bankafschrift: waarom er behoefte aan is

Geld lenen zonder bankafschrift wordt steeds vaker gezocht. Steeds meer consumenten willen een snelle lening afsluiten via internet. Hiervoor zijn een aantal zaken vereist; een copy van je identiteitskaart of paspoort, een copy loonstrook en een recent bankafschrift. Het kan voorkomen dat je om wat voor reden dan ook geen bankafschrift bij de hand hebt. Misschien kwam de post niet op tijd, of ben je verhuisd en ontvang je ze op je oude adres. Kortom, er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom je geen bankafschrift hebt. En dat is lastig als je een lening wilt afsluiten, vooral een snelle lening via internet. Welke oplossingen heb je?

Geld lenen zonder bankafschrift

Er zijn een aantal mogelijkheden. Mogelijkheid 1 is dat je een snelle lening afsluit met garantstelling. Daarbij leen jij geld, maar helpt iemand anders jou om borg te staan. Je kunt ook het voorstel doen aan deze persoon (je vriend of vriendin, familie, etc.) of zij de lening kunnen afsluiten. Op die manier lenen zij en hoef je geen bankafschrift tot je beschikking te hebben. Je moet dan wel de lening aflossen maar dat moet je onderling met je kennissen regelen.

Een andere mogelijkheid is dat je niet geld leent via internet, maar dat je naar een pandhuis gaat. Een pandhuis is een bedrijf waar je spullen kunt afgeven en daar direct cash geld voor krijgt. Hiervoor hoef je geen bankafschrift te geven. Een pandhuis heeft wel een aantal nadelen. Allereerst krijg je niet de echte waarde mee van de spullen die inlevert. Stel dat je een mooie gouden ketting inlevert die 250 euro waard is, dan krijg je slechts een fractie daarvan bij het pandhuis (een paar tientjes). Ten tweede is een nadeel dat je gebonden bent aan de openingstijden van het pandhuis. Heb je diep in de nacht of op zondagnacht geld nodig per direct, dan is de kans zeer groot dat je niet bij een pandhuis terecht kan.

Heb je geen spullen die je kunt inruilen voor geld, dan kun je de oude bekende route van geld lenen van je vrienden of familie proberen. Zij zullen geen bankafschrift aan je vragen. Helaas vereist deze mogelijkheid dat jouw kennissen op dat moment geld hebben. Kom je uit een minder bedeelde familie, dan heb je kans dat er ‘weinig te halen valt’.

Geld lenen zonder bankafschrift conclusie

Geld lenen zonder bankafschrift lijkt dus lastig, toch zijn er een paar mogelijkheden als je snel geld nodig hebt maar geen bankafschrift hebt. Deze mogelijkheden hebben allen hun voor en nadelen. De praktijk biedt de beste leermeester in dat geval.