Informatie over lenen zonder papieren

Heb jij een BKR registratie opgelopen en wil jij graag meer informatie over lenen zonder papieren? In dit artikel helpen we je op weg.

Informatie over lenen zonder papieren

Een groot deel van de bevolking heeft tegenwoordig een BKR registratie. Je loopt een BKR registratie namelijk al op vanwege een eenmalige betalingsachterstand en deze registratie kan tot wel 5 jaar blijven staan. Dit heeft zeer nadelige gevolgen voor je kredietwaardigheid en dus de mogelijkheid om een lening af te sluiten. Indien jij echter enkel een klein bedrag wilt lenen is de kans groot dat het voor jou wel mogelijk is om geld te lenen via particuliere lening verstrekkers die geen BKR toetsen of papieren vragen.

Particuliere kredietverstrekkers en informatie over lenen zonder papieren

De reden dat er steeds meer particuliere kredietverstrekkers bijkomen en dat deze stijgen in populariteit, is omdat zij lenen weer voor meer mensen toegankelijk maken. De strenge voorwaarden als kredietcontroles en papieren die door banken worden gehanteerd maken namelijk dat het lenen van geld niet zomaar meer voor iedereen toegankelijk is. Aan leningen van kleine bedragen zijn over het algemeen een stuk minder voorwaarden verbonden en zodoende kunnen deze leningen ook worden aangeboden zonder strenge voorwaarden. Wel moet jij natuurlijk altijd rekening houden met de wettelijke voorwaarden voor krediet die verplicht zijn voor elke lening.

Online lenen en informatie over lenen zonder papieren

Indien jij particulier wilt lenen vind je de meeste particuliere kredietverstrekkers op internet. Dit omdat online lenen het aanvragen van een lening een stuk simpeler maakt en het op deze manier bovendien snel te regelen is. Het enige dat jij nodig hebt is een internetverbinding. Via de website van jouw particuliere kredietverstrekker vind je een aanvraag formulier en eventueel andere aanvullende stappen die moeten worden doorlopen en vervolgens ontvang jij al snel de bevestiging van de aanvraag en snel het geld. Online lenen gaat dus een stuk sneller dan de traditionele wijze van lenen en is daarom zeer populair. Online lenen is niet per se minder veilig, maar wel is het belangrijk jouw eigen verantwoordelijkheid te nemen, de voorwaarden goed door te lezen en te weten wanneer jij het geld weer beschikbaar moet hebben. Ook kan het handig zijn om de bedrijfsregistratie van de aanbieder te controleren om zeker te zijn dat jij met een officieel bedrijf te maken hebt.

Nadelen informatie over lenen zonder papieren

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen verbonden aan deze methode van lenen. Je moet ook rekening houden met eventuele nadelen. Het belangrijkste nadeel van deze particuliere leningen is dat het over het algemeen enkel mogelijk is om leningen van kleine bedragen af te sluiten. Hoeveel dit maximale bedrag is bepaalt elke aanbieder zelf, maar over het algemeen is 1000 euro maximaal. Het is dan aan jou om te bepalen of dit voldoende is. Daarnaast kan een ander nadeel zijn dat de leningen kortlopend zijn. Alle leningen tot maximaal 3 maanden looptijd mogen geschaard worden onder kort krediet. Ook hier geldt dat het belangrijk is om te kijken wat jij wil en wat er mogelijk is. Tot slot geldt voor online leningen dat er een stuk eigen verantwoordelijkheid bij komt kijken. Zorg dus zeker dat jij goed weet wat er van jou wordt verwacht om verrassingen en onnodige kosten te voorkomen.